Siirry suoraan sisältöön

Auton huolto

Mitä kaikkea auton huolto sisältää? Paljonko huoltotoimenpiteet vievät aikaa ja mitä ne maksavat? Lue vastaus kaikkii kysymyksiin artikkelista

Säännöllinen ajoneuvon huolto on tärkein auton ylläpitoon liittyvä toimenpide, joka huolehtii ajoneuvon luotettavasta toiminnasta. Ammattilaisena me osaamme hoitaa huollon tarvittavan huolto-ohjelman mukaisesti, joten kaikki kohteet tulevat huollettua oikealla tavalla. Samalla valmistajan myöntämä takuu pysyy voimassa. Eri huoltokohteille on myös määritetty erilaiset huoltovälit, joita noudattamalla voidaan varmistuaa siitä, että ajoneuvo toimii varmasti. Ajoneuvojen huoltohinnat vaihtelevat huollon laajuuden mukaan. Hintaan vaikuttaa keskeisesti se, että kuinka paljon vaihdettavia tai tarkistusta vaativia osia ja kohteita kyseiseen huoltoon on määritelty. Halvimmat huollot alkavat usein noin 100€ tietämiltä, laajemmissa hinnan huolloissa hinta saattaa kiivetä muutamiin satasiin.

Milloin huollattaa auto?

Auton huolto aina ennakoivaa eli huoltokohteet on huollettava jo ennen vikojen ilmenemistä. Vika ilmeneekin yleensä silloin varsinkin, kun jokin huoltokohde on jätetty hoitamatta tai sen huoltoväli on kokonaan tekemättä. Kun vikatila on päällä ja kohde vaatii huoltoa, silloin puhutaan korjaamisesta. Auton korjaaminen on aina huoltamista kalliimpaa ja vaatii usein kalliiden osien vaihtamista. Nykyään autot ilmoittaa hyvissä ajoin ajotietokoneelta tulevista huolloista

Kuinka kauan huolto kestää?

Auton huolto kestää eri huolto-ohjelmista ja automerkeistä riippuen muutamista minuuteista jopa useihin tunteihin. Esimerkiksi öljynvaihtohuolto vie nopeimmillaan aikaa vain noin vajaan vartin verran, mutta nykyautojen monimutkaisemman rakenteen vuoksi se usein venyy noin puoleen tuntiin. Nopean luonteensa vuoksi öljynvaihto suoritetaankin ilman ajanvarausta asiakkaan odottaessa huollon valmistumista.

Vuosi- ja määräaikaishuollot kestävät yleensä noin tunnin verran, mutta laajempien huoltojen kesto saattaa olla reilut kaksi tuntia. Osaamme kuitenkin antaa summittaisen arvion auton huollon kestosta aikaa varattaessa, sillä näemme valmistajien huolto- ja tarkastuskohteet. Auton omistajan päätettäväksi jääkin, haluaako hän jäädä odottamaan huollon valmistumista, vai viekö hän aamulla autonsa liikkeelle ja noutaa sen myöhemmin.